Джими Съмървил ще пее в България след броени дни

песни на Джими СъмървилДиско легендата Джими Съмървил (JimmySomerville.co.uk) ще пее едни от най-добрите си песни mp3 в България след броени дни. На 28 март в клуб „Ялта" музикантът ще представи парчетата от последния си албум Home Again и хитове от цялата си над 20-годишна кариера.
Билетите вече са в продажба в мрежите на "Ивентим" и "Тикетстрийм", както и на Белия бар в клуба. Цената им е 20 лв.
Джими Съмървил идва в България за първи път.
Шотландецът печели популярност в средата на 80-те години още с първата си група Bronski Beat. Дебютният им сингъл Smalltown Boy ги позиционира на първите места в класациите. Успехът се повтаря и с дутото The Communards, което прави с Ричард Коулс.
През 1988 г. Джими Съмървил избира соловата кариера. До този момент е издал четири албума - Read My Lips, Dare To Dream, Manage The Damage и Home Again. Последният е от 2004 г. и феновете му вече тръпнат в очакване на следващия диск.
Едно от емблематичните парчета на Съмървил е You Make Me Feel, кавър на диско хита на Силвестър Джеймс. Със същата песен Иван Христов направи неуспешен опит да се представи като травестита Изабела на кастингите за „Мюзик айдъл 3".
Джими Съмървил е изпълнителят, с който ще се промени форматът на традиционния за „Ялта" парти лейбъл Discotheque. В клуба всеки месец ще гостуват звезди от световната поп сцена.

Източник: vesti.bg

Популярни публикации от този блог